Spring naar inhoud

Nieuwsbrief Ingenieursbureau Drechtsteden Wintereditie 2016

Home Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven

De winter is begonnen!


In deze nieuwsbrief leest u over projecten waar medewerkers van het bureau aan werken. In deze laatste editie van dit jaar een kijkje in het werk van beheerders van gebouwen. Verder artikelen over de renovatie van Wielwijk, een andere manier van aanbesteden en de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Ingenieursbureau van Hardinxveld-Giessendam en het Ingenieursbureau Drechtsteden.


Het Ingenieursbureau Drechtsteden wenst u prettige feestdagen en een heel goed en succesvol 2017.

filmpje

Renovatie riool Sumatraplein

Robert van der Steen van het Ingenieursbureau Drechtsteden vertelt in een filmpje over de bijzonderheden van het project renovatie riool Sumatraplein. Film

Ingenieursbureau Hardinxveld-Giessendam en Ingenieursbureau Drechtsteden werken vanaf nu samen

ondertekening samenwerkingsovereenkomstOp donderdag 17 november ondertekenden gemeentesecretaris Robert 't Hoen van Hardinxveld-Giessendam en Joris van de Looij, directeur van Ingenieursbureau Drechtsteden een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst loopt vooruit op de officiële toetreding van Hardinxveld-Giessendam tot de Drechtsteden in 2018.

Beide ingenieursbureaus werken vanaf nu samen aan het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten in de openbare ruimte. Hierbij maken zij gebruik van elkaars kennis op specialistische gebieden.


Kennis delen

Sjako Janse, hoofd afdeling openbare ruimte en sport van Hardinxveld-Giessendam: "Tot op heden hadden wij alle civieltechnische projecten in eigen beheer. Omdat wij maar met een kleine bezetting werken, werd een deel van het werk commercieel op de markt uitgezet. Met deze overeenkomst wordt dat deel van het werk voortaan door het IBD gedaan. Deze samenwerking heeft als grootste voordeel dat kennis gedeeld wordt. Hierdoor kunnen we samen meer doen en meer bereiken."


Joris van de Looij: "De komende tijd gaan we elkaar beter leren kennen, werkpakketten op elkaar afstemmen, zoeken naar nieuwe werkwijzen en zo investeren in de toekomst."


Samenwerking

De Drechtsteden bestaan nu uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Zij werken nu al vernieuwend en effectief samen. De gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt vanaf 2018 officieel deel uit van de Drechtsteden en neemt nu al deel aan overleggen en projecten. Net als de andere zes gemeenten behoudt ook Hardinxveld-Giessendam haar eigen karakter en identiteit.


Door samen te werken kunnen de Drechtsteden méér doen en bereiken. Samen zijn ze de maritieme topregio en vormen een stedelijk gebied dat qua omvang vergelijkbaar is met een stad als Eindhoven en Utrecht. De Drechtsteden bouwen aan een sterke regio, waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. Zij versterken hun economische kracht, maken het gebied nog aantrekkelijker en hebben zorg voor de inwoners, medewerkers en ondernemers in de regio.